Julmarknad i Hågaby, Uppsala 2019

Helgen som var stod jag och sålde hantverk på julmarknad i Hågaby, Uppsala. Det blev femte året i rad, så debuten på denna marknad var med andra ord december 2015.

Jag bilade upp från Norrköping fredagen den 13. Det är ganska skönt att packa upp bordet redan dagen innan, då hinner jag se vad jag måste komplettera pris på eller fundera på hur jag vill flytta runt det innan marknaden startar på lördagen.

Jag hann knäppa av en bild innan jag och mamma, som gjort mig sällskap på resan, åkte hem till min syster och hennes ungar som gav oss ett varmt välkomnande!

På lördagen blev det lite småplock och lite ord utbytta med de andra utställarna och sedan körde det igång. Julmarknaden startade kl 11 och från dess och fram till ca 14-15 hann jag knappt sitta ner, än mindre äta något. Men det är hur kul som helst! Jag har haft jättetrevliga samtal med besökare och en gammal bekant från Norrköping tittade förbi – vilken överraskning!

Båda dagarna åkte jag in ca 1 timme innan marknaden skulle börja. På söndagen behövde jag inte ändra runt så mycket på mitt bord, det hade jag varit smart och gjort under slutet av lördagen. Däremot glömde jag helt bort att fota det… Istället fick jag tid att gå runt och titta vad de andra sålde och handla lite själv. Men tiden flög iväg och klockan blev snart 11. Nästa år måste jag nog åka in ännu tidigare, för jag hann inte svänga förbi alla.

Oftast brukar jag vara slut på energi efter julmarknaden och pyssellusten går ner minst en månad eller två. Så har det inte blivit den här gången, nu sitter jag redan och planerar inför julmarknaden 2020! Det beror mest på att många av mina stickade pulsvärmare försvann till nya hem, och det tar många timmar att sticka upp ett gäng nya. Sedan behöver jag även klura ut lite nya nyheter till nästa år. Mina reflexer och bomullspads var nyheter som var väldigt poppis i år – riktigt kul att de uppskattades!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *