Renovering av utemöbler

När vi flyttade in i huset för lite drygt 4 år sedan lämnade de förra husägarna kvar en del möbler. Bland annat var det en grupp utemöbler. När vi byggde vår paviljong ute i trädgården flyttade vi ut den här gruppen från inglasade uterummet. Tyvärr glömde vi bort att olja in bord och stolar och i synnerhet bordet har tagit stryk.

renovera bord1a

Vi ska väl egentligen byta ut hela gruppen till något nytt men det går ju inte att köpa nya saker hela tiden, så det bästa vore om vi kunde klara oss med den här trädgårdsgruppen något år till. Så i år tog jag tag i att försöka fixa till bordet! Slipjobbet tog några timmar…

renovera bord1b

Viss skillnad, och på sätt och vis lite häftigt så här. Träet är lite ljusare än vad det ser ut på bilden.

renovera bord1c

Jag provade att olja in bordsytan. Jag skulle helt klart kunna tänka mig nöja mig med det så här! Nackdelen är att det kommer se så konstigt ut jämfört med stolarna…

renovera bord1d

Så jag bestämde mig för att testa trälasyr. Men när jag började måla blev jag med ens väldigt tveksam. Tonen blev betydligt mycket mer röd än jag tänkt mig. Det var nästan så jag började ångra mitt köp av trälasyr…

renovera bord1e

Men när trälasyren torkat in blev resultatet väldigt trevligt! En del av stolarna behöver snyggas till de med. Nackdelen är väl att jag nu kommer få ta en i taget och slipa ner dem fullständigt och sedan pensla trälasyr så de alla får samma, snygga terrakottafärg! Jaja, projekt lider jag verkligen inte brist på! 😀

One thought on “Renovering av utemöbler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *