Skattesedel och första leverans

Jag har gått och tänkt tankarna bra länge och planerat hit och dit. Ibland undrar jag varför jag ska envisas med att planera och läsa på så himla mycket, det är väl bara att köra igång? I år har jag till slut satt ner foten, anmälde mig till en starta eget kurs hos Skatteverket och ansökte därefter om FA-skattesedel och momsregistrering. Jag tror jag fick vänta 1-2 veckor på papperna men sedan var det bara att köra igång!

Skatta för din hobby

Om man går med vinst på sin hobby ska man skatta för det, enligt Skatteverket. Det har emellanåt dykt upp en del diskussioner om detta i en del pysselgrupper som jag är med i på Facebook. För att citera Skatteverket “I princip är alla inkomster från hobbyverksamheten skattepliktiga.” Undantaget handlar om vilt växande bär, svampar och kottar som du själv plockat, förutsatt att försäljningen inte överstiger 12 500 kr. Förra året började jag känna att jag faktiskt skulle kunna gå med lite vinst på mitt hantverk, i synnerhet om jag började marknadsföra mig och helt öppet säga till vänner och bekanta att jag tar emot beställningar. Jag kände det skulle bli mycket enklare om jag startade eget företag, samt att jag kan erbjuda komplement till det utbud i pysselmaterial som finns i Norrköping. Sagt och gjort, i går fick jag hem min första beställning:

inköp1a

Även om jag själv lagt ordern och mycket väl visste vad det var för saker kändes det ändå lite som julafton när jag packade upp allt. En del saker blev jag riktigt nöjd med, så som ugglorna.

inköp1b

Och kugghjulen var riktigt rejäla och bra storlek på! De tror jag passar bra till smyckestillverkning men även som dekorationer till scrapbooking eller när man altrar saker och ting.

inköp1c

Det är mycket sorterande och paketerande den närmsta tiden men det är riktigt kul! Jag har i första ordern försökt välja ut lite blandade saker, såsom charms, washitejp men även en del pärlor. Bland annat de stora blomkjolarna som jag tidigare använt mig av när jag gjort nyckelringar med änglar.

inköp1dAlexandra, Pysselmanikern. Egen företagare. Det låter bra det 🙂

 

One thought on “Skattesedel och första leverans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *