En guldpeng för ditt garnnystan

2014 fick jag tips om att lägga en liten slant för varje garnnystan du stickade upp. Det blir en sporre att sticka upp av det garnlager man har, vilket passar mig alldeles utmärkt!

stickkassa1a

Jag har en liten “betallista” som ser ut enligt följande:

  • 10 kr för varje uppstickat garnnystan
  • 20 kr för färdigt mindre projekt (ex pulsvärmare, sjal och babykofta)
  • 50 kr för större projekt 

stickkassa1b

2015 blev det inte så mycket i min burk, jag tror jag bara kom upp i 600 kr, men här blänger jag skulden på min 1800-tals cykeltröja som tog enormt mycket tid! Hittills i år har jag kommit upp i ca 100 kr. Förhoppningsvis är 2016 det år då jag stickar upp en hel del av allt garn som jag har köpt på mig genom åren.

stickkassa1c

När jag hoppade på den här grejen kunde jag ju inte ta vilken burk som helst att samla tiorna i. Så jag altrade (dvs dekorerade) en burk. Och tänk vilken passande stämpel jag hade hemma!

stickkassa1d

Så vad gör man för alla pengar som hamnar i burken? Jo, man köper självklart mer garn!

2 thoughts on “En guldpeng för ditt garnnystan

  1. Nejmen vilken strålande idé. Själv har jag gett mig attans på att få alla urvuxna barmkläder sålda. Pengarna läggs också i en burk och för de pengarna ska här också köpas både garn och tyg. Än så länge ligger det 150 kr där vilket så klart går dåligt ihop med garnbeställningen på 350 kr jag gjord i veckan….

  2. Gud vilken bra ide´. Ska ta o göra mig en burk idag jag också. Har massa garn att bli av med. Ändå har 2016 börjat med att shoppa massa garn på rea. Nu är det köpstop med undantag för om man behöver komplettera nått till pågående arbete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *