Så gör du en krans med kaffefilter

Kaffefilter behöver inte bara hamna i kaffebryggaren. Titta här vilken pampig krans du kan skapa med hjälp av just kaffefilter:

23a_Kaffefilterkrans

Du behöver:

  • Kaffefilter
  • Stor kransstomme
  • Limpistol
  • Massa tid

23b_Kaffefilterkrans

Jag hittade dessa kaffefilter på Willys men de finns även på City Gross. Börja med att forma enskilda filter till små buketter. Du behöver massor! Jag tror det gick åt ungefär tre gånger den mängd ovikta kaffefilter som syns på bilden ovan.

23d_Kaffefilterkrans

När du fixat ett stort gäng med kaffefilterbuketter är det dags att ta fram limpistolen. Jag har använt ett isoleringsrör som kransstomme. Om du också gör det, tänk på att pressa kaffefiltret en stund mot isoleringen så limmet hinner svalna lite. Annars finns det risk att de lossnar lite.

Kaffefiltret fäster betydligt mycket bättre mot en kransstomme men vill du ha det som stomme ska du se till att få tag i en väldigt stor sådan. Denna är 27-28 cm i diameter. Jag ratade den snabbt.

23c_Kaffefilterkrans

Lite luft i mitten av kransen vill man ju trots allt ha.

23e_Kaffefilterkrans

Här är innervarvet klart. Härnäst började jag med att limma fast några kaffefilter på yttervarvet men här gjorde jag inte det varvet helt klart på direkten utan jag började fylla på med kaffefilter där mittemellan. Anledningen var att jag tidigt upptäckte att kaffefiltret stabiliserar varandra. Kransen tar en hel del tid att göra, dels att fixa till kaffefiltret till bukett men även att limma fast dem. Sätt filtren så tätt som möjligt, då blir kransen bäst. Och det gör inget om något kaffefilter sticker upp en bit ovan de andra, det är bara att trimma med en sax efteråt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *