Remake på en t-shirt

Tidigare i år hittade jag och sambon flera t-shirt med minion-tryck i en klädbutik. På herravdelningen. Så passformen var med andra ord inte riktigt som jag ville ha den. Vi handlade, båda två. Detta är min ena. Storlek L.

tshirt1a

Jag föredrar oftast figursydda kläder, även när det kommer till linnen och t-shirt. Provdockan är min storlek och t-shirten hänger verkligen pösigt på den.

tshirt1b

Jag började med att klippa bort sömmen längst ner. På den smala remsan klippte jag bort den maskinsydda sömmen. Nu hade jag fått två smala remsor! Söm-remsan lade jag för tillfälligt åt sidan.

tshirt1c

I ena sidan gjorde jag några små hål och trädde den bortklippta remsan med t-shirttyg genom dem. Jag drog åt bandet så tyget rynkade sig.

tshirt1d

T-shirten hängde lite för mycket på axlarna så jag gjorde även hål här och passade på att använda den bortklippta sömmen. Jag ville inte att det skulle synas några ändar på detta band så det är gömt på insidan. Jag upprepade detta på den andra axeln och drog åt banden så det blev rejält med rynk.

tshirt1e

Och så här blev resultatet! Fortfarande en ganska lös t-shirt men lite roligare stil än innan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *