Kram-märkta grönsaker

I år har vi fått till några fler land. Och det blev även en del skörd!

skördetid1b

I 4 pallkragar satte vi potatis. Det var en lite…märklig….odling. Jag satte pallkragarna på gräsmattan (lät bli att gräva upp gräset/mossan). Jag la ner sådant som upp-och-nervända grästuvor, löv och lite halvt förmultnat trädgårdsspill från förra året. Häri fick potatisen hoppa ner. Vid gräsklippningen därefter lade sambon gräsklipp högst upp. Potatis är verkligen riktigt anspråkslös! Det har nämligen växt riktigt bra i dessa pallkragar. Och nu har mask och annat kryp hjälpt till att omvandla det som ligger kvar till en ganska fin jord.

skördetid1c

I ett par andra pallkragar satte jag under senvåren ner 4 stycken olika tomatplantor. Säsongen kom igång segt (värmen var ju lite sisådär) så det tog ett tag innan vi kunde börja skörda. Jag är riktigt nöjd med korgen som jag hittade på second hand i år, den har kommit till väl användning när vi ska ut och hämta något från trädgården.

De sista morötterna drog jag upp häromdan. Två av dem hade lite svårt att släppa taget. Är de inte för söta?!

kram_märkt

Och nu när det börjar bli risk för frostnätter plockades resterande tomater in.

skördetid1d

Det blev en del… Nästa år ska jag hänga upp dem, kvar på grenarna, i fönstret. De står sig inte så bra på att mogna på en plåt, har tyvärr redan tvingats slänga en del.

skördetid1a

För första gången har vi även odlat squash! Och vilken skördar det blev… Den här räckte till många måltider! Den här plantan har enbart växt i gräsklipp. Bredvid squaschplantan hade vi även lökodling. Squash kommer vi garanterat att odla nästa år igen. Det är något speciellt med smaken på hemodlat 🙂

2 thoughts on “Kram-märkta grönsaker

  1. Vilka härliga grönsaker ni fick! Köpte du tomatplantorna eller odlade du från scratch? Testade att odla lite detta året (tomat och rädisor), tomatplantorna blev skyhöga och det växte ingen tomat på någon av dem (utan växthus) 🙁 Några tips?

    • Jag köpte faktiskt tomatplantor som var uppdrivna. Jag föredrar busktomater, så de låter bli att skjuta så mycket i höjd. För några år sedan odlade jag tomater på balkong men de blev som dina: höga och ingen direkt skörd. Kanske berodde det på lite för små krukor, ojämn vattning. Men jag vet egentligen inte. Nu när jag odlar i landet fungerar det däremot jättebra. Och då gör jag inget speciellt. Sätter ner dem och kanske vattnar nån gång om det varit torrt (och jag kommer ihåg det där med att de vill ha vatten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *