Trasig lampa med saknade delar

De förra husägarna lämnade kvar några taklampor. Det var givetvis tacksamt, då behövde vi inte ha panik att köpa nya (det är ju så svårt ibland att hitta rätt lampa!)

kökslampa1a

Den här lampan har vi nu “stått ut” med i över 3 år. Den har aldrig suttit bra placerad över köksbordet, hur vi än har vridit det. Sedan kökssoffan hamnade framför fönstret istället för längs väggen nedanför “innefönstret” så är vi mer benägna att slå huvudet i lampan. Jag har börjat hysa allt större agg gentemot denna lampa…

Nu i sommar har jag gått på loppis några gånger och en gång fick jag syn på en lampa som var i den stil jag tänkt skulle passa i köket. Och priset? 30 kr! Taget! 😀

Det är riktigt tacksamt att ha en pappa som är elektriker. Att han sedan är himla duktig på att hänga upp lampor så det blir snyggt är givetvis ett stort plus. Mina föräldrar var på besök strax efter jag köpt lampan så pappa erbjöd sig titta att all elektronik var ok innan han hängde upp den.

Då kommer första bakslaget: den där plattan som behövs att hänga upp den – den saknas! Så kan det gå när man blir lite väl glad att hitta ett fynd på loppis, jag trodde konsolen var komplett. Men nu är min far händig så han sa han kunde göra en.

kökslampa1c

Kolla vad snygg! Jag kan avslöja att det inte märks att den här inte ursprungligen hörde ihop med lampan.

Det går bara en dag och sedan ringer pappa för att leverera bakslag nr 2: lampan är trasig! Närmare bestämt transformatorn. Man börjar ju undra om mannen som sålde den till mig var medveten om detta? Jag hinner dock knappt sucka besviket innan pappa avslöjar att han kan fixa detta (återigen, tacksamt med en elektriker till far!). Och han gör den bättre. Istället för halogenlampor blir det nu ny transformator och ledlampor. Visst, det kostade en del att byta ut lamporna, men en lampa kostade faktiskt nästan lika mycket som transformatorn och i långa loppet är ju led billigare.

kökslampa1b

Och så här ser vår nya lampa ut! Mycket mer vår stil.

Ljuset är så betydligt mycket bättre än innan. Nästan så man behöver solglasögon på kvällen 😀

kökslampa1d

Nöjd – helt klart! Totalkostnaden hamnade på lite drygt 400 kr, vilket är betydligt lägre än jag trodde en ny kökslampa skulle kosta oss (för man fastnar ju aldrig för den billigaste varianten). Och jag är väldigt glad att ett loppisfynd som faktiskt kunde fått en enkelbiljett till returpunkten faktiskt gick att fixa till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *