Så gör du en smyckestavla

Det kan ibland vara svårt att få en överblick på sina smycken när de bara ligger huller om buller i en låda. Det är väldigt enkelt att fixa till en tavla och med ens ser man klart och tydligt vad man har att välja på!

smyckestavla1aFina ramar kan man ibland hitta på second hand till en billig penning. Vi har spånskivor som står och samlar damm i verkstaden. Jag sågade ut en bit enligt tavlans mått och limmade sedan fast en bit svart velourtyg på det.

smyckestavla1bJag la ut en del örhängen på skivan för att se hur många som får plats utan att det blir för trångt. 7 stycken per rad visade sig vara lagom. Jag började med att sätta dit spikar i mitten och därefter de yttersta spikarna. På det sättet kunde jag sedan använda måttbandet för att dels mäta att spikarna var jämt fördelade men även att alla spikar hamnade på en rak rad.

smyckestavla1cDen tygklädda skivan sattes på plats och jag slog i lite nubb på baksidan så att den skulle sitta kvar. Tavlan kommer bli perfekt lite senare i sommar när jag ska stå på marknad och sälja bland annat mina handgjorda örhängen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *