Gör en ros av pärlhattar

Häromdan fick jag hem en sorts pärlhatt. Jag hade tänkt ha den till mina blompärlor men jag hade verkligen missbedömt storleken. Först började jag fundera på att sälja av dem men sedan böjde jag på skoj till ett par med rundtången och plötsligt blev de ju helt underbara!rosor av pärlhattar1dMina blommor drunknade smått i dessa pärlhattar om jag behöll dem som de var!

rosor av pärlhattar1aMöjligen de skulle kunna funka på den större blomman men är inte helt nöjd med kompositionen. Metallen är tack och lov väldigt flexibel (på den lila blomman har jag rundat kanterna men den känns ändå inte passande)

rosor av pärlhattar1bMetallen kan brytas lätt, misstänker jag (har lyckats vicka av liknande tunna metalldekorationer så det är “handle with care”).

Först öppnade jag upp pärlhatten med hjälp av fingrarna men en rundtång kommer snabbt åt mycket bättre. De två nedre bladen är så gott som platta, det ena gav jag lite rundad kant.

Den tredje är mer öppen medan den fjärde har jag tryckt ihop så bladen går omlott. Detta blir mitt innersta lager på blomman. Alla delarna byggs sedan ihop med en hattpinne.

rosor av pärlhattar1cPå undersidan har jag böjt till hattpinnen till en ögla så jag kan fästa denna på exempelvis en kedja. Visst är det nu svårt att tro att detta är pärlhattar? 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *