Kort till en tågintresserad

Häromdan fyllde min pappa år. Han har börjat pyssla med modelljärnväg så då jag för ett tag sedan fick syn på en dies i form av ett tåg var jag bara tvungen att köpa den!

kort3ePassande nog fick jag hem ett par nyköpta ramdies samma dag som jag skulle göra kortet (den grå ramen). Det är väldigt roligt att ha lite olika ramar som jag kan kombinera ihop. Loket och tågvagnen var ursprungligen vita, kanske inte helt uppenbart?

kort3a

Jag har verkligen blivit riktigt glad i att använda distress ink dynor! Tidigare har jag köpt lite olika färger på stämpeldynor men nu känner jag att jag bara behöver en svart dyna att stämpla motiv med och sedan en massa distress ink dynor i olika färger. De går självklart att stämpla motiv med men mest kommer jag använda dem för att färga in utstansade motiv och tillskuret papper. En stor fördel med dessa dynor är att man kan köpa samma färg i flytande form på flaska. Så när min stämpeldyna börjar bli lite torr är det bara att “vattna” den. Varaktig och prisvärd dyna, helt enkelt!

På bilden syns ett litet handtag med en bit filttyg (tror jag det är) på undersidan. Jag duttar denna på min stämpeldyna och gnuggar sedan in färgen på pappret. Ett underlag är bra att ha, skärbrädan sköljer jag av efteråt så försvinner all färg.

kort3bHär har jag använt vintage photo över hela loket men inte arbetat in det så mycket över mitten. På kanterna walnut stain och yttersta kanten black soot.

kort3cKortbasen hade en sotad kant men eftersom det var 12″•12″ papper så fick jag ingen mörkare kant i nederkanten på det tillskurna kortet. Då tog jag lite black soot och gnuggade in det i nederkanten så kortbasen fick en enhetlig “inramning”. Även den grå och vita ramen gnuggade jag in lite black soot på. Genom att chalka kanter (som det kallas i scrapvärlden) så får man väldigt lätt mer effekt på kort. Det kan verkligen göra extremt stor skillnad!

kort3dInsidan på kortet kan jag ibland tycka är svårt. Visst den högra sidan är ju enkel, här signerar vi ju bara. Men jag tycker inte om att lämna den vänstra sidan tom (och oftast gör jag dubbelvikta kort). Då är det bra med lite fina textstämplar. Denna är från Slöjd detaljer. Och det fick bli ett lok till så går det igen med kortets framsida. Swirlen på pappret blev verkligen helt perfekt, de kunde inte ha suttit bättre!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *