Trädgårdsbok a la smash book

Visst, det finns trädgårdsdagböcker men seriöst, varför köpa en sådan när man har all utrustning man behöver i sitt pysselrum?!

Okej, jag började med att köpa en spiralbok. Det hade jag inte hemma, och det kändes lite nödvändigt att köpa en då! Först var jag lite missnöjd med bandet (bandet i sig, inte färgen!) men när jag väl började med insidan insåg jag det var bra med något som håller ihop boken.

trädgårdsbok1aHär har jag använt mig av två olika ram-dies från Spellbinders. Trollsländan är också en dies, och blommorna i gräset längst ner är från mitt magnolia-kit (med trädgårdstema – hallå, helt perfekt nu!)

Men vad är smash book då? Jag läste en ganska passande beskrivning. Ungefär som scrapbooking men lite mer avslappnat, du bara “smash it in”.

trädgårdsbok1bMen ska man enkelt kunna slänga in lite kul saker behöver man det nära till hands. Så på insidan av pärmen gjorde jag två fickor att stoppa lite utstansade figurer och tags i.

trädgårdsbok1cSedan är det ju kul att veta när man gör saker och ting, så för varje ny månad blir det en notering. Jag vet det ser lite kalt ut här. Jag har lite tankar att fylla sidan genom att skriva ner hur vädret har varit under månaden.

trädgårdsbok1dSedan är det bara att skriva ner lite vad som hänt och dekorera lite som man känner för!

trädgårdsbok1eReklamblad kan faktiskt komma till användning till dekorationerna! Och spaden i magnoliakitet som jag var tveksam till att jag skulle använda har redan använts flitigt!

trädgårdsbok1fJag kom igång lite sent med boken så det blev lite fler sidor om april innan det var dags att byta månad.

trädgårdsbok1gLängst bak gjorde jag ännu en ficka, för att här samla månadsskyltar så jag inte hela tiden måste sitta och fixa i pysselrummet till denna utan ligger lite före.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *