Det var mig ett par dyra knappar!

Igår cyklade jag över till min tyg- och garnaffär på jakt efter knappar till en tröja jag håller på att sticka. Jag fick hjälp att välja ut ett par som nog blir helt perfekta!

Jag hade fått syn på ett tyg på direkten när jag kom in. Det är ett slitstarkt tyg, jag kände direkt igen det som perfekt tyg att sy tygkassar av. Och det skulle nog matcha dynan i kökssoffan perfekt. Så jag var tvungen att köpa en bit att sy kuddfodral av. Så vad kostade det? Eh. 20 kr/m. Ja, men då får det bli till ett extra fodral till dynan i kökssoffan!

Men vad hände när jag kom hem? Det blev inte riktigt som jag först tänkt. Huxflux stod jag och klippte till tyg till ett par gardiner!

gardinJag mätte på våra julgardiner så jag fick bra bredd på dem (hänger en till i fönstret bredvid) och hur mycket jag skulle vika in i över- och underkant. Resten av tyget räcker nog (?) till kuddfodral men nu finns det ju inte till dynfodral. Och skulle de inte passa att sy panellängder av till vardagsrummet?

Idag åkte jag tillbaka till Strömma och köpte 5,5 m till av detta tyg. Tänk vad konstigt det kan bli när man bara ska köpa 12 st knappar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *