Stapla garn på hög

Jo, jag har lite för mycket garn men jobbar på att minska på lagret. Det ska räcka med mitt garnskåp, och några fåtal lådor längst ner i bokhyllan för udda garner. Men just nu…är det inte riktigt så 🙂 Så jag kom på en liten lösning. Istället för att trycka in en del nystan här och där på övriga platser i pysselrummet så kan jag förvara dem på höjden! Resultatet blev så här:

garnförvaring1cGarnet till vänster är helt omöjligt att ha i skåpet, det går inte alls att förvara det på ett smart, platssparande sätt. Men så här gör det inget att de är på papprullar!

Hållaren gick väldigt snabbt att göra.

garnförvaring1aJag letade upp en passande träbit och måttade hur lång den behövde vara. Sedan var det bara att kapa av den, markera mitten och…

garnförvaring1b…borra lite. Jag har inte borrat hela vägen igen. Jag hade några rundstavar och de stack jag ner i hålen. Man kan limma fast dem men det valde jag att inte göra. På det sättet kan jag välja om jag ska ha en, två eller alla tre pinnarna i. Sitter inte rundstaven helt stadigt är det bara att klämma ner lite papper i hålet.

Just nu teststickar jag en tröja i Järbos Elise-garn, så det är bra när det finns lättillgängligt. Det lilamelerade garnet är till ett kommande projekt, så det blir en bra påminnelse att se det. Och det där dune-garnet från Sirdar måste absolut omvandlas till ett färdigt projekt i år! Det är bara det vanliga dilemmat – hitta det rätta mönstret.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *