Piffa upp beslag med lite färg

Jag är väldigt förtjust i återbruk och tycker det är lite synd att slänga saker som kan återanvändas. När svågern och hans fru rev ut sitt kök sneglade jag med lite habegär på beslagen till deras skåpluckor och lådor. De var så rara att de tog sig tid att skruva loss ett gäng av dem och ge till mig. 12 stycken ska pryda en byrå som jag håller på att måla om. Men beslagen har suttit i ett kök i många år och behövde skrubbas en del. Färgen har även flagnat och kontrasten grått och svart tilltalade mig.

måla beslag1aFörst skrubbade jag alla med stålull. Det solkiga utseendet försvann men de såg lite smutsgrå ut. I pysselgömmorna hade jag svart akrylfärg. Beslaget till vänster är innan målning och till höger efter målning.

måla beslag1bMed en pensel kunde jag smidigt smeta ut färgen, även i de små groparna.

måla beslag1cAlla små fördjupningar ska ha färg i sig!

måla beslag1dDärefter tog jag hushållspapper och började stryka bort överskottsfärgen. Det tog lite tid att gå igenom alla tolv knopparna men det är det värt!

måla beslag1eFast… Jobbet är ju inte klart. Alla knoppar har en platta som ska ligga mot träet. Så även dessa ska målas! Den översta är målad, den undra väntar på målning. Egentligen skulle jag ha tagit en förebild på den som är målad, för den platten lyckades jag putsa bort nästan all färg på! Så den blev det riktigt stor skillnad på.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *