Sy en plånboksväska av spilltyg

Ibland vill jag slippa gå och bära på en ryggsäck, även om den bara är liten. Men samtidigt har jag högst troligen ingen bra ficka att få ner mobil och plånbok i. Jag har sneglat på sådana där resplånboksväskor, en liten väska du kan hänga runt halsen. Nu råkar jag ha en del tyg hemma och även några dragkedjor. Lite mätande, funderingar och lite umgänge med symaskinen och det här blev resultatet:

plånboksväska1cDet man först kan göra är att testsy en påse av gamla lakan, då vet man säkert att det blir lagom storlek innan man ger sig på fintygerna.

plånboksväska1aJag ville ha en ficka med dragkedja på framsidan och på baksidan skulle det också vara en ficka. Här valde jag att använda mig av kardborreband, då det kan bli lite obekvämt med en dragkedja mot huden, om man nån gång vill ha väskan innanför kläderna.

Det rosa tyget blir insidan av min väska. Jag har även nålat fast två korta bitar med band som snöret ska träs igenom. Här är det dags att sy ihop påsen. Först vek jag ihop den, så det rosa tyget hamnade under det gröna. Därefter vek jag dem på mitten (det gröna tygets räta mot räta). Jag sydde med 1 cm sömsmån i sidorna och klippte av dragkedjan där den stack ut.

plånboksväska1bSå här blev den när jag vrängde den! Nu var det bara kvar att sy fast dragkedjan högst upp. Tyvärr stack mina små öglor av det vävda bandet ut lite mer än jag tänkt så bandet (från en gammal bikini, återbruk är bra!) bara gled rakt igenom. Jag sydde därför en liten söm över det så knuten inte skulle glida igenom. Häri får jag nu plats med mobil, liten plånbok och nycklar!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *