Julklappstips nr 22 – Gör egen peeling

Nu är det inte långt kvar från jul och det är verkligen inte tid att stressa runt med att fixa de sista julklapparna. Diska ur en gammal syltburk eller den tömda sillburken. Plocka fram saltet ur skåpet och lite olja så fixar du en julklapp på fåtal minuter!

julklappstips22cDetta är vad som behövs:

julklappstips22aHar du inte basolja? Titta i skafferiet, kanske har du någon neutral olja såsom solrosolja? Eller kanske citronolja? Då fixar du ju doften på samma gång! Tycker du inte det doftar tillräckligt citron kanske du kan testa att riva ner lite citronskal. Innan jag köpte på mig färger som tvål- och badbrusfärg så hade jag faktiskt lite hushållsfärg i kroppspeelingen.

julklappstips22bJag började med att fylla glasburken med salt för att se hur mycket som fick plats. Det tömde jag över i en skål och hällde sedan på någon msk olja och lite färg. Blanda ordentligt och tillsätt lite olja i taget tills det verkar lagom. Det ska vara lite oljigt men saltet ska inte bada i olja. Till sist tillsätts den eteriska olja och sedan är det bara att fylla glasburken och sätta dit en etikett.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *