Sticklördag på SMHI för fjärde gången

Det känns helt otroligt men idag var det fjärde gången som vi ordnade stickdag i SMHIs matsal! Vi startade med dessa träffar 28 april 2013 och det blev så lyckat att vi körde en gång till, i oktober 2013. Därefter var det inget snack om saken: vi var tvungna att köra även en lördag i april 2014! Då började vi verkligen få till formen och tills idag finputsade vi lite på detaljerna.

sticklördag2aLokalen är verkligen helt perfekt! Vi har numera satt max antal deltagare till 60. Då får vi till större delen plats på tre långbord. Längs med väggarna står våra garnförsäljare (idag hade vi besök av Popsi, Stortorget och Garnnetto).

sticklördag2b

sticklördag2cDet finns fina garn att välja bland och även annat stickrelaterat som stickor eller mönstertidningar!

sticklördag2dEller bli inspirerad av färdiga alster!

Vi går aldrig hungriga… Strax efter folk kommit dukas det fram till förmiddagsfika. Efter ett tag är det dags för lunch och matsedeln har inte ändrats någonting under dessa fyra tillfällen! Det skulle bli högljudda protester om någon som föreslå det…

sticklördag2eDenna soppa/gryta är sååå mumsig! Och det finns en vegetarisk variant av den. Till den serveras en ostsås, som det finns laktosfritt alternativ till! Och bröd. Laktosfritt och glutenfritt! Det är verkligen kul att se hur vi fixar så att det tas hänsyn till alla allergier!

På programmet finns det en liten rolig punkt: lotteri.

sticklördag2fDet är otroligt vad många som hjälper till att bidra till detta! Den här gången fanns det lottvinst till alla deltagare! Mitt namn drogs som nr 2! Oj oj, vilken beslutsångest. Fast det blev ändå ganska enkelt bara jag funderat en liten stund.

sticklördag2g

Jisses, det är hela 6 härvor med garn, varav två är uppnystade. Jag kände att det här borde jag kunna göra ett kul projekt av! En kompis hade med sig en stickbok och efteråt satt jag och bläddrade i den för att se om något av projekten kunde passa till detta garn. Jag fastnade lite extra för den här:

sticklördag2hSå nu vill jag hitta ett mönster som jag stickar uppifrån och ner! Räcker inte garnet “hela vägen” så tänkte jag randa längst ner med ett annat, enfärgat garn. Och sedan använda det garnet för att sticka eller virka en blomma att sätta vid kragen som på bilden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *