Stickad tröja i höstfärger

Jag har insett att min provdocka har samma mått som mig! Jag hade väl mest tänkt den var en fin sak att ha i mitt pysselrum, och att kanske fota stickade sjalar på. Att jag även kan fota mina tröjor på den är ett stort plus! Det blir ju inte direkt bra när man annars ska fota sig själv, och det är lite begränsat med när jag kan få hjälp av vänner med det (när de kan är kanske inte dagsljuset det rätta).

Den här tröjan är inspirerad av ett mönster från Drops. Den tröjan är resårstickad men mitt garn, som är av märket Gedifra, passade inte riktigt i det utan gjorde sig bäst slätstickad.

gedifra garnJag gjorde fram och bakstrycket samt kragen först. Därefter stickade jag ärmarna, och de fick bli så långa som jag hade garn till. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med 3/4-ärmar! Och garnet har verkligen en härlig, varm höstfärg! Tröjan var även snabbstickad – jag var klar på 2 veckor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *