Gammalt arkivskåp omvandlas till pysselskåp del 1

Tidigare i år fick jag ett arkivskåp av sambon.

pysselskåpNu har jag tagit tag i att måla det! Först av allt putsade jag skåpet med sandpapper för att färgen skulle fästa lättare. Jag la en liten extra slant på bra färg. Jag vill bli nöjd med skåpet och det ska stå fint i flera år – lika bra att då köpa färg av bra märke. I affären fick jag hjälp att välja ut en grundfärg och “slutgiltiga” färgen.

Jag fick tips att lägga på grundfärgen med hjälp av en liten, slät roller. Det var ett jättebra tips! Snabbt och smidigt gick det och färgen blev lagom tjock.

Efter ett lager med grundfärg målade jag två lager med den färg jag ville ha (en bra pensel är en väl värd investering). Det är bra att ha maskeringstejp till hands. Vissa detaljer ville jag ju inte måla.

arkivskåp1aÄven luckan fick färg! Den ska dekoreras men för att mönstret ska synas bra var det bättre med vit bakgrund än den träfärgade.

washitejpJag har samlat på mig massa washitejp i svart, grått och vitt! Nu ska ni inte tro det här var ett enkelt projekt… Inte ens de smalaste banden var i rätt storlek utan även dem måste jag klippa till! Så det blir en hel del pyssel.

arkivskåp1bJag tar en rad lite då och då, när andan faller på! Idag upptäckte jag att jag kan lägga washitejpen mot ena skrivbordets bordskiva (den är i glas) och skära. Det är nog närmare 140 rader som ska kläs in på luckan. Jag undrar om jag blir klar med det här i år?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *