Klä in en ram med aluminumtejp

Jag hittade en fin ram på second hand för några dagar sedan!

ramJust sådan här typ av ram har jag börjat gå och leta efter! Jag älskar verkligen ramar med snirkligt motiv. Först funderade jag på att måla om den, sedan kom jag på att jag hade aluminiumtejp hemma som jag knappt pysslat något alls med. Jag har sett så många skapa så mycket fint med sådan, och nu blev jag sugen att prova på detta material själv.

rengör ramMen köper man en ram på second hand kanske man skulle ta och rengöra den innan man börjar! Visst, det råkade bli att mycket av guldfärgen i hörnen tvättades bort men det gjorde ju inget då jag ändå skulle tejpa över dem. Men ramen gick verkligen från ljusbrun-beige till väldigt ljus gul!

aluminiumtejppysselTejpen är väldigt smidig att arbeta med men på grund av ramens form var det lite småpilligt. Jag gillade verkligen att få till en massa veck på tejpen, och det gjorde det enklare att få ner tejpen i “groparna” på ramen. Jag hade en papperspenna hemma (som jag använt när jag ritat för att kunna smeta ut blyerts eller vanliga färgpennor). Den var perfekt att trycka fast tejpen med.

tavelram med aluminiumtejpOch så här blev det färdiga resultatet! Nu ska jag bara få tag i ett annat material för baksidan av tavlan, och klä in den skivan med tyg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *