Förändra med dekorplast

Vi har ett skåp bredvid köket som inte är så jätteroligt. Insidan passar inte ihop med resten av stilen vi vill ha här hemma. Så jag har börjat försöka slita bort så mycket av den gamla klädnaden som det går.

remake hyllorBakom den röda lådan kan man ana sig till det gamla motivet. Det blev för…brunt. Hyllplanen var också väldigt tråkiga så även här ville jag ha dekorplast, men inte med samma vit-grå-svarta mönster. Där skulle det vara något ljusare!

dekorplastOch det rätta motivet hittade jag på Panduro! En bra sak med dekorplast är att de har ett rutnät på baksidan. Det underlättade när jag skulle klippa till det. En annan bra sak med dekorplast är att om det inte blir bra på första försöket så är det bara dra loss plasten och försöka igen.

Jag satte hela tiden dit lite i taget, så jag hann stryka ut luftbubblorna. Först hade jag tankar på att sätta washitejp på kanten av hyllan men insåg sedan det skulle bli väldigt snyggt om jag vek ner det marmormönstrade pappret så det fästes på undersidan.

dekorplast på hyllorOch så här blev det när sidorna kom på plats! Visst blev det bra?! Nu har jag bara resten av skåpet kvar att dekorera… Jag behöver köpa hem mer dekorplast. Den från Panduro är inga problem, den med blommotivet är dock lite knepigare för de 3 rullar jag köpte hem räcker inte och sist jag tittade kunde jag inte hitta fler i butiken jag köpt dem i.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *