En sommardag vid havet

Igår åkte vi ut till en kompis sommarställe, som ligger i Risebo, nära Källvik (norra Kalmar län). På vägen ut såg det inte alls lovande ut. Molnen var täta men yrkesskadad som man är resonerade jag att det var dimmoln som lättat och räknade med att solen skulle bränna bort en hel del av molnen samt att den nordostliga vinden skulle föra in många av kvarvarande moln över inlandet.

Sommarstället var helt underbart! På tomten hade de en lite annorlunda…kruka.

blomstrande båt

Det enda man behöver för en slödag nära havet är sol, en solstol och självklart en stickning!

sommarstickningKänns ju väldigt passande att sitta och sticka på ett par benvärmare i högsommarvärmen… Utsikten var inte så tokig. Rakt fram hade vi ett smidigt ställe att ta sig ner i havet utan att halka på några klippor.

sommarbad1aDet var långgrunt här, och det blåste lite in mot stranden. Meteorologen och badkrukan i mig tänkte “läckert, allt varmt ytvatten kommer ju in!” Så nu är årets första dopp avklarat!

sommarbad1bDet fanns även en brygga man kunde ta sig ner ifrån. Lite senare tog vi oss en promenad längs klipporna. Det var så vackert!

sommarbad1d sommarbad1eVi hittade även lite av naturens egna varianter av bonsai:

bonsai vid havet1b bonsai vid havet1aOch så hittade jag något väldigt gott… De första blåbären man smakar på säsongen, det är något extra speciellt med dem!

blåbärDagen gick på tok för snabbt och till slut var vi tvungna att dra oss hemåt, resan tok ändå runt 1,5 timme. Men först passade jag på att fota lite av kvällssolen.

östersjökusten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *