Drömtröjan är äntligen klar

För några månader sedan blev jag äntligen färdig med en tröja jag velat göra bra länge! Mönstret är ur en sticktidning som jag tror jag köpte 2010 men jag har haft svårt att bestämma mig för vilket garn jag skulle göra den i. Till slut bestämde jag mig för ett som jag haft minst lika länge som sticktidningen. Garnet heter Brilla och är fantastiskt mjukt och skönt! Nästan så jag önskar jag hade köpt mer när Strömma, min garnaffär, sålde ut dem för 4-5 år sedan.

Självklart korrigerade jag mönstret en del, både så det passade mig bra i storlek men även så jag kunde göra den på rundsticka (för jag avskyr ju att sy sömmar).
stickad tröjaJag älskar de utsvängda ärmarna och hålmönstret! Visst, de var lite knepiga att sticka den första mönsterrapporten men därefter rullade på ganska bra.

handgjord tröja

 

2 thoughts on “Drömtröjan är äntligen klar

  1. Wowsnygg tröja så fin hals å ärmarna bara älskar jag!! Då gäller det att försöka hitta ett liknande mönster då…
    Njut av din drömtröja!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *