Trimning av häcken

Redan när vi flyttade in i vårt hus våren 2012 så var thujahäckarna för höga. Jag har försökt ge mig på dem men det är väldigt långa häckar och svårt att komma åt. Vi bestämde oss för att leja bort jobbet till AK Hemservice AB. Det gick snabbt att boka in en tid och vi är sååå nöjda med resultatet!

Före:

thujahäck1a

thujahäck1bI hörnet såg det ut att finnas en extra hög thuja, och vi upplevde vi snudd på skulle behöva en motorsåg till detta! AK Hemservice kom med alla verktyg som behövdes och hade även en riktigt bra ställning så det kändes skönt att inte behöva bidra med sådant själv (våra verktyg och vår stege hade inte varit tillräckligt).

thujahäck1cVi har en något kortare häck mot en annan grann så det blev många meter häck som skulle klippas!

Efter:

thujahäck1d

thujahäck1e

thujahäck1fJag hade en mycket trevlig inledning på min måndag för jag var hemma ett tag och fick se början av jobbet. Det var riktigt spännande att se resultatet under förmiddagen och att sedan komma hem och se det färdiga resultatet – lycka! Häcken är ungefär 2,3 m hög och jag måste erkänna att först såg den kort ut 🙂 Men det är för att vi är vana vid att se den minst 4 m hög. Nu kan jag se ett riktigt vackert blommande träd på ena grannens tomt.

För att illustrera hur extremt häcken växt:thujagrenEn annan fantastisk sak med det företag vi anlitat: de tog hand om allt skräp! Det var guld värt eftersom vi har en väldigt liten bil, och utan dragkrok på den. Nu inväntar jag räkningen men både jag och sambon känner att det här var guld värt att leja bort! Allt behöver man faktiskt inte göra själv. Nu, inför vår tredje sommar i huset känns det som vi börjar snudd på få till trädgården som vi vill.

 

One thought on “Trimning av häcken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *