Variation i möblemang

Nackdelen med att flytta till hus från lägenhet är att det finns så mycket man vill köpa på en gång! Vi har tagit en sak i taget, och försökt nöja oss med det vi har, i alla fall ett tag. Soffhörnan har verkligen förändrats en del under dessa två år. Till en början hade vi en 3-sitssoffa och en fåtölj i tv-hörnan. När vi fick hem vårt matsalsbord fick den andra 3-sitssoffan trängas in i tv-hörnan:

tv-hörnaSå här blev det i lite drygt ett års tid. Ingen kanonlösning, men det tar ju lite tid (och pengar) att hitta den rätta soffan. Vi har även en begränsning eftersom det sticker ut en liten bit vägg mellan tv-hörnan och resten av vardagsrummet så soffan fick inte vara allt för bred.

soffgruppI mellandagarna 2013 slog vi till på en ny soffa på Mio! Vi hade turen att bli av med Stressless-soffgruppen ganska snabbt på Blocket. Kanske lite märkligt att göra sig av med den dyraste soffan och spara den som är mest sliten, men jag, sambon och katterna är mest nöjda med den här!

Datumet för soffleveransen närmade sig till slut. Den här 3-sitsen ska vi faktiskt ha kvar! Så vi trixade och fixade och muttrade och det blev även en och annan svordom men nerför källartrappan kom den och till slut även in i pysselrummet!

ommöbleringDen tillfälliga lösningen blev väldigt sparsam (man måste ju kunna varva ner lite kvällen innan soffan kom hem!)

Killarna som levererade den var himla duktiga! De bar in de två stora paketen och ställde dem precis där vi skulle ha den. Lite monterande med att skruva fast ben och sedan var den till slut på plats:

mio FridayDen som väntar på något gott… 🙂 Nami mutade ganska snabbt in sin plats, i synnerhet efter att jag snart insåg att jag behöver sitta i hörnet närmast lampan så jag ser att handarbeta. Katterna är jättenöjda med soffan (vi med så klart). Och nu börjar vardagsrummet äntligen bli ungefär som vi ville! Ska väl bara få tag i ett nytt vitrinskåp, och lite ordentliga lampor över matbordet vore trevligt, för att inte tala om en braskamin…

 

One thought on “Variation i möblemang

  1. Vilken förändring det blev! Super snygg och stilren soffa. Vi går också i tankarna på att införskaffa oss en ny soffa nästa år fast vi inte haft vår så länge, jag är också inne på grå soffa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *