Kattvänligt pynt till påskriset

Under påsk är det många som pyntar ris med fjädrar. Men har man katt är det inte alltid så lämpligt. Jag har försökt men mina vill väldigt gärna leka med fjädrarna. Istället kan man göra annat pynt att sätta i riset. Dessa pappersblommor är väldigt enkla att göra och du har kanske redan allt hemma som behövs.

Material:

  • servett
  • sax
  • tunn metalltråd

Så här gör du:

vik servettblommaMin servett var ganska tunn med få lager. Jag ville ha mina blommor små så klippte servetten en gång vertikalt och en gång horisontellt. Av en servett blev det två blommor.

Vik dragspel av servetthalvan och snurra fast en metalltråd på mitten.

pappersblommor1b

Vik nu försiktigt upp ett servettlager i taget. Om du bara klipper servetten på mitten en gång och får en lång servettremsa blir det inte så många servettlager att böja upp, och risken är att blomman blir ganska tunn. Därför är det bra med flera lager servett men kortare bitar.

servettblommaDet färdiga resultatet!

Normalt är väl att ha björkris men nu har jag faktiskt stått och klippt ner vårt pilträd, och jag tyckte de grenarna passade alldeles utmärkt!

För ett par dagar sedan visade jag hur man viker pappersfjärilar. Dessa har också hamnat i vårt påskris!

påskris

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *