Bind en vårkrans med vide

Vårt pilträd har haft videkissar! Och vi har även lite buxbom på tomten, det är verkligen underbart att ha nära till material att skapa i. Kransstommen var redan klädd med mossa sedan i julas så den här kransen gick snabbt att binda!

material till krans

Du behöver:

  • kransstomme
  • material så som vide och buxbom
  • sekatör
  • blomstertråd och avbitartång

bind en kransJag fäste blomstertråden och började surra fast små buketter. Jag varvade 2-3 kvistar med vide med en eller ett par kvistar buxbom. Jag gjorde ena halvan först och började därefter linda buketter från den andra sidan så de till slut möttes på mitten.

vårkransDet där med mitten blev dock lite godtyckligt. Men det löste jag genom att hämta en text utskuren i trä och limma fast.

vårkrans med videSådana här texter kan man hitta i en del blomsterbutiker. Den passade ganska perfekt, eller hur?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *