Återbruk av pilträd

Vårt pilträd har sett lite mer eller mindre bedrövligt ut sedan vi flyttade in för två år sedan. Förra året tog vi ner några av de långa grenarna men det var lite begränsat med hur mycket ork vi hade att fixa med detta träd.

pilträd

Men nu i påsk kavlade jag upp tröjärmarna och körde igång! Jag tog så mycket jag vågade själv men de grövsta tog jag hjälp av sambon så vi var två som stod där, ifall en lång gren skulle råka få för sig att falla åt fel håll…

beskära pilDet blev en del skräp… Detta klippte jag till i mer lätthanterliga längder och samlade bakom carporten tills vi tar en tur till returpunkten.

pilTur vi har den här lilla dumpningsytan! Här ligger de verkligen inte i vägen. Kronan på pilen trimmade jag sedan till så vi inte fick några rockhängare på den. Jag hade gärna kapat en del lite närmre men det var inte det lättaste…

pilträd1dDet fina vädret lockade ut även grannarna och de som bor bredvid är nu ganska tacksamma, pilträdet skuggade nämligen deras uteplats. Så det var vinn-vinn när vi tog ner det! Men jag ser fram mot när det kommit fram lite nya grenar, så vi får viss skuggning till vår uteplats.

Jag fick veta något intressant: vårt pilträd är inte så gammalt. Det är bara ca 8 år har grannen för sig, för förra ägarna planterade det efter att de flyttade in i huset bredvid. Så vill vi börja om från grunden vet vi vilken tid det tar!

Alla pilgrenar hamnar inte till returpunkten. De långa, smala grenarna lade jag åt sidan och sedan började jag byggandet.

växtstöd pionDet blev ett växtstöd till vår pion.

växtstöd av pilOch lite klätterställningar till sockerärtorna! När vi rensat ut pil-skräpet ska dessa krukor nog få hamna på carportens baksida. Perfekt soligt läge! Det ska bli så gott när sockerärtorna kommer upp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *