Ett kort i flera lager

För några dagar sedan var vi iväg och firade svärfar som fyllt år. När sambon rabblade upp vad han önskade sig konstaterade vi ganska snabbt att han behövde ett presentkort på Jula! Jag gillar mer och mer att ge bort presentkort i present men det kan ju självklart göras lite roligare än kuvertet man brukar få i butiker.

Till kortet använde jag mig av en teknik som kallas maskning.

maska stämplarJag började med att stämpla blommotivet på pappret. Därefter stämplade jag det en gång till på ett annat papper och klippte ut det.

maskning stämplarDen utklippta bilden lades rakt ovanpå den andra blomstämpeln. Jag rev lite pappersremsor och lade runt om, för jag ville inte att textstämpeln skulle synas över hela pappret utan sluta lite innan.

kort med maskningOch så här blev resultatet! Jag byggde lager av brunt och grönt och de färgerna fick bli en tråd genom kortet.

kort insidaOch så här blev kortets insida! (två bilder ihopsatta till en, därför ser det lite lustigt ut). Jag hade inte möjlighet att fota det innan vi åkte eftersom vi köpte presentkortet på vägen. Lite missnöjd med hur kortfickan blev, så där har jag något att jobba vidare med.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *