Trädgårdsarbete straffar sig

Jag tycker det är helt fantastiskt underbart att det är så milt just nu. Jag ser fram mot att vår trädgård ska vakna till liv och vill så gärna börja med trädgårdsarbetet igen. I helgen som var kunde jag inte hejda mig längre. Syrénhäcken fick en lätt trimning, efter blomningen i vår ska jag beskära den hårt.

På baksidan står det en kompost som förra ägarna använde. Vi vill ha bort den från hörnet där den står men på två år har det typ inte hänt någonting (vi har inte lagt ner något trädgårdsavfall alls i den)

flytta rabarberHörnet har haft lite lustigheter i sig, så att säga. I somras grävde jag upp rabarbern som växte där och en planta löjtnantshjärta flyttade hem till mina föräldrar. Komposten försökte vi knuffa på i höstas men den stod som ett berg.

I helgen gick jag och blev envis. Jag hämtade en högaffel och började hacka loss det som fanns däri. Det var riktigt kompakt hummus men jag är som sagt envis, och bit för bit ströddes ut på marken bredvid.

Mest kompakt var jorden längst ner. Jag tog i lite extra och…klant! Jag stötte högaffeln rakt ner i sten! Det gick som en stöt rakt upp i högerhanden. Fy tusan vad ont det gjorde! Nu går jag med handleden lindad. Lätt stukning 🙁 Nu vilar jag handleden så mycket som möjligt för den måste bli bra till helgen, för då ska ju jag iväg på stick-spa!

kompostjordMen som sagt, envis är jag… Så det sista av komposten tömdes, om än försiktigt. Undrar bara hur de förra husägarna tänkte. Hur får man för sig det är en bra idé att ställa en kompost ovanpå stenplattor?

Lite senare på dagen fick vi besök i trädgården. Den är lite skygg men den här gången fick jag en inte-allt-för-suddig bild!

rovfågelNågon som är duktig på fåglar och vet vad det är för någon?

 

 

4 thoughts on “Trädgårdsarbete straffar sig

  1. Kompost på stenplattor? Jo, det ska jag tala om att när vi kom till vårt hus fick jag inte upp sidorna på komposten. Varför? Jo, för att hela bingen hade sjunkit ner i marken! Så därför sätter man den på plattor eller dyl.

    • Aha! Då kanske de hade någon baktanke med det trots allt! Lite synd bara att de tryckt ner trädgårdsavfall i den så det blev riktigt hårt packat. I våra komposter vi köpte förra året sjunker nivån hela tiden i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *