Odla din egna ingefära

För några veckor sedan köpte jag en bit färsk ingefära i affären, i avsikt att odla den. Tyvärr så glömde jag bort den. Den låg kvar i påsen jag lagt den i i affären och när jag efter 2-3 veckor kom mig för att titta på den hade det hänt lite granna.

odla ingefäraPå flera ställen har det växt ut knölar! Detta ser mycket lovande ut och det ska bli spännande att smaka hur riktigt färsk ingefära smakar. Idag har jag till slut letat fram en kruka åt den och stoppat ner den i jorden. När det blir varmare ute ska den få en plats i trädgården. När jag sökt runt lite på nätet så har jag fått uppfattningen att man får vänta till augusti med att skörda den. Får se om vi orkar vänta så länge!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *