Trädgårdsarbete – i januari!

Det är galet hur milt vi har haft det. I vårt trädgårdsland är persiljan fortfarande fin! Igår bestämde jag mig att gå ut i det milda januarivädret och faktiskt göra lite trädgårdsarbete.

lavendelhäckOgräset runt vår lavendel rensades bort. Det känns skönt att ha det gjort nu, så blir det bara någon finputsning fram mot mars-april. I år ska jag ta skott av dessa plantor så vår lavendelhäck fyller upp hela raden.

Med tanke på hur milt det varit blev jag väl inte helt förvånad när jag hittade dessa bakom lavendeln:

vårlökarNu ser det enligt prognosen ut som det blir kallare till helgen så det är nog bäst jag skyfflar lite jord över dem i veckan så de inte fryser.

violDen är lilla raringen växer bredvid trädgårdslanden. Vad jag längtar till våren när jag ser detta! På ena vindbärsbusken anar jag mig till skott och även på syrénhäcken har det skymtats ett eller annat skott.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *