Tomtemössan krympte i tvätten

I slutet av förra året satt jag och stickade en mössa. Det var första gången på jag vet inte hur många år!

mössa att tovaUrsäkta den dåliga bildkvalitén… Jo, mössan blev lite stor. Fick en del kommentarer av kollegorna när jag satt på rasterna och stickade. I synnerhet när jag berättade vem som skulle ha den: min lite drygt 2-åriga systerson.

Mössan är stickad i ullgarn från Drops och efter jag fotat denna suddiga bild slängde jag, lätt nervös, in den i tvättmaskinen.

tova mössaO nej – den krympte i tvätten!

Jag lovar – detta är samma mössa som på den första bilden! Att tova stickade plagg gör dem täta men de krymper också väldigt mycket. En kompis sa ca 30% och det stämde nog bra. Men jag var ändå bra nervös att den inte skulle passa systersonen. Tyvärr ville han inte alls prova den på julafton när han fick den, men hans mamma var snäll och knäppte av lite bilder åt mig dagen efter.

stickad tomtemössa

stickad tomtemössa1d

stickad tomtemössa1eMosters lilla charmtroll!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *