Sammanfattning av pysselåret 2013

Pyssellusten och -orken kom stegvis tillbaka under året men tyvärr har det inte alls blivit så mycket pysslande i mitt pysselrum som jag egentligen velat. Det mesta pysslandet har varit stickning. Jag fick upp ögonen för att sticka sjalar och den mest tidskrävande var en harunisjal som skulle bli klar till ett bröllop vi var bjudna på på midsommar:

haruniSitter man uppe halva natten innan bröllopet med stickningen så hinner man inte blocka den! Med blocka menas att man blöter och sträcker ut det stickade plagget. Så här blev det efteråt:

haruni1aJag fick upp ögonen för en sida som säljer billigt garn. Sidan heter Yarn-paradise och ligger i Turkiet. Garnet är billigt och skickas riktigt snabbt! Jag kärade ner mig fullständigt i ett garnmärke som heter Mallorca. Det är nu tyvärr slutsålt men jag har ett rejält lager i mitt garnskåp. Jag har stickat två tröjor i detta garn och det ena mönstret har jag länge velat göra men inte hittat rätta garnet till:

stickad tröja1fEn sak som har varit riktigt bra med 2013 var att jag började gå på stickcafé i Norrköping. Jag har lärt känna ett underbart härligt gäng som jag haft jättemycket skoj med! I februari åkte jag på Syfestivalen med tre av dem och i oktober var vi ett gäng på minst 15 personer som tog en buss till mässan! Vi har även haft två sticklördagar. Jag bokade SMHIs matsal i april och en andra gång i oktober. Under flera timmar var vi ett gäng på minst 40 personer som satt och stickade eller virkade, prata, fikade och handarbetade lite mer. Det var jättetrevligt och något vi kommer göra även 2014.

I början av året fortsatte vi med renoveringen av vår matkällare. Det har nu gått från trångt och mörkt

SONY DSCtill betydligt mycket ljusare och med större möjlighet att förvara saker!

vita källarväggarDet har även flyttat in en frysbox här – jättebra att ha! Vi har kvar att bygga lite hyllor längsmed ena väggen och få dit en diskho. Det finns även planer på att lägga ett golv av plastplattor.

Att göra saker och ting blir mycket roligare när man har de rätta verktygen och vår verkstad fylldes på med lite mer leksaker under 2013. Det gjorde byggandet av en hyllavdelare mycket roligare och enklare!

garnskåpDe två översta hyllavdelarna sågade jag till och limmade ihop. Garnskåpet blev mycket bättre!

En bordscirkelsåg kommer också till bra användning när man bestämmer sig för att bygga en annorlunda bokhylla i pysselrummet:

lackhyllaHyllan är byggd av Lack-hyllor från Ikea. Här visar jag hur jag gått till väga.

Ett trädgårdsprojekt vi hade 2013 var att fixa till trädgårdslandet. Det gick från det här:

trädgårdsland

Till det här:

trädgårdsland med pallkragarI landet hamnade det jordgubbar, smultron och till hösten flyttades en rabarberplanta till en av de små lådorna och två vinbärsbuskar köptes hem. De andra två landen rymde under 2013 örter och sockerärtor.

Ett annat trädgårdsprojekt som jag tog tag i var en rabatt som tidigare varit väldigt övervuxen. Den grävdes ur och taklökar planterades i stället.

plantering av taklökarMål med 2014

En kompis pratade häromdan om mål istället för nyårslöften. Det tycker jag lät bra så det som är mina (husprojekt involverar även sambon hihi) mål med det nya året är:

 • Fixa en paviljong till trädgården och grillplats
 • Beskära thujahäckarna och pilträdet
 • Bygga kattgård
 • Sticka 3-4 tröjor till mig själv
 • Banta ner mitt garnlager (det ska punkten ovan hjälpa till med!)

Men mest av allt ska jag satsa på en sak:

Livskvalité

One thought on “Sammanfattning av pysselåret 2013

 1. Man ska göra det man känner för, då blir det bra… bäst!

  Om du känner för stickning och renovering så är det såklart det du ska satsa tid och energi på!

  Fina grejor gör du!

  God fortsättning på det nya året!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *