Ljushållare av värmeljuskoppar

Pysselmaterial finns runt omkring oss. Här kommer tips på ett återbruk för den som brukar elda värmeljus!

Plocka bort den lilla metallringen som veken suttit i. Tryck ihop sidorna mot mitten och kläm till kanterna. Gör detta på 6 st tomma värmeljuskoppar.

återbruk värmeljusNu ska dessa limmas ihop! Jag använde en limpistol till detta. Jag klippte ut bottenplattan på ett annat, tomt värmeljus. Jag rekommenderar dock något annat underlag, limmet hade lite svårt att fästa på aluminiumplattan.

värmeljuskopparLimma fast ett kronblad i taget.

värmeljushållareFärdig!

återbruk värmeljusVi eldar sällan hemma, med tanke på katterna. Dessa värmeljuskoppar har jag faktiskt tagit med hem från jobbet. I fikarummet tänder vi ofta värmeljus under rasterna men det blir ju väldigt ojämnt eldat i dem då de bara är tända kortare perioder. Detta gör att det blir kvar en hel del stearin i kopparna när veken är nedbrunnen. Stearinresterna var faktiskt väldigt lätta att trycka ut ur kopparna! Stearinet sparar jag i en burk till nästa jul. Vi får väl se hur mycket jag får ihop. Alla dessa koppar fick jag bara efter en runda i fikarummet när jag bytte ut nerbrunna värmeljus till nya!

värmeljus hållare av värmeljusKronbladen kan lätt böjas ner lite så de får formen av en utslagen ros.

 

4 thoughts on “Ljushållare av värmeljuskoppar

  1. Ni kanske skulle byta ut värmeljusen till kronljus/antikljus(smala långa). Dom brinner ju inte så ojämt även om dom bara är tända korta stunder. 🙂

    • Det har du helt rätt i! Tyvärr så skulle det inte fungera så bra praktiskt i fikarummet på jobbet, borden är lite för små och risken att knuffa omkull ett sådant ljus blir ganska stor 🙁

  2. Hej ! JÄTTE tack för din ide’ sitter och letar ljus-hållare till en gammal lampkrona som skall göras om. Detta skall jag testa.
    Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *