Blommor av örngott blev väsksmycke

Jag har lite tyg här och var i pysselrummet. Nu har en väldigt liten del använts till att göra en dekoration till min jobbväska (som annars är ganska tråkigt svart)

smycke till väskaDessa blommor är väldigt lätta att göra!

återbruk örngottTyget är begagnat örngott som jag hittade på loppis. Jag klippte ut 3 cirklar. Den större är ca 8 cm i diameter och de andra två ca 6 cm.

sySlå knut på sytråden och sy små stygn runt hela cirkeln.

tygblommorNär du sytt hela vägen runt drar då i tråden så tyget rynkar ihop sig. Jag slog knut på de två trådändarna och klippte av tråden. Öppningen doldes genom att sy fast en knapp. Två av blommorna syddes ihop. Därefter satte jag i en metallögla i blommorna och fäste öglan på en kedja. En kabinhake och det var bara att haka på den på väskan!

 

One thought on “Blommor av örngott blev väsksmycke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *