Stickade julklappar

Jag tycker det blivit allt roligare att själv göra julklappar till släkt  och vänner än att köpa något färdigt. Många gånger lägger jag även flera timmar på skapelsen och de som känner mig vet det.

I år blev det lite sjalar och halsdukar i paketen!

Till svärmor stickade jag en pyttipannasjal. Hon gillar orange så det blev en liten utmaning att hitta garn som jag tyckte passade. Uddarna är stickade med Järbos raggi (uddarna blev riktigt bra när de var blockade!). Till tallriken använde jag också ett Järbogarn, som heter Twiggy. Jag blev lite besviken först, för den mörkbruna färgen såg jag inte alls skymten av när jag klämde och kände på garnet i butiken. Men jag blev ändå nöjd med resultatet!

pyttipannasjal

pyttipanna baksidaSvärmor har tidigare fått en halsduk av mig stickad i ett garn som heter Can can. Det är ett volanggarn, som är lite annorlunda att sticka i än vanligt garn. Resultatet blir i alla fall effektfullt. Svägerskan ville gärna ha en med och den skulle vara rosa. Nu var det ingen värst enkel färg att hitta i garnaffären här hemma, för jag ville ju att den skulle vara i blandade rosa toner. Som tur var hade yarn-paradise lite rea på just volanggarnet!

volanghalsdukJag tyckte själv den här färgblandningen var väldigt fin och svägerskan blev glad för sin julklapp!

När jag ändå beställde passade jag på att köpa en färg till. Vet ni att kombinationen grönt och orange är väldigt ovanlig i ett garnnystan? Min syster är väldigt glad i den kombinationen och Yarn-paradise hade exakt sådant garn!

halsdukSå läcker och syrran blev så glad! Att se glädjen i folks ögon när de får handstickade saker av mig gör alla timmar värt det. Lille systersonen var dock inte så mottaglig för sin julklapp när han öppnade paketet, men jag hoppas han tinar och hans mamma kan ordna en riktigt söt bild på honom i hans mössa!

 

 

 

One thought on “Stickade julklappar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *