Lucka nr 23 – En mossig ren

Det hade varit ett rent nöje om min första idé hade fungerat – en ren gjord av material från vårt pilträd.

bygga med pilEn idé som kraschade på flera nivåer… Så jag tänkte om och tittade vad för annat material vi hade hemma.

byggsatsLite växtstöd och en träbit som förra ägarna var så snälla att lämna kvar samt en bit rundstav. Hålen i brädan såg kanske bra placerade ut så jag gjorde dem bara lite större med en borr och sedan passade pinnarna. Rundstaven skulle bli halsen och för den gjorde jag ett snett hål men slutade borra innan det gick igenom brädan. Rundstaven limmades fast.

skumplastTill huvudet blev det återbruk! Sådan här plast kom som emballage till vår tv. Jag limmade ihop två bitar och började sedan skära bort lite överflöd.

renhuvud i plastLite bättre huvudform!

mossrenPå plats på framsidan! Hade velat ha tjockare mossa till kroppen, tyckte den kändes lite tunn.

mossrenSå det blev ett täcke med lite thujagrenar! Benen ser lite väl magra ut, får se om jag lindar fast lite mossa runt dem.

renhuvud i mossaHuvudet blev ganska okej tycker jag! Lite greniga grenar från pilträdet blev perfekta som horn! Ett alternativ hade varit att göra en granbock, men med thuja. Det blev ju en hel del över när jag toppade stor del av vår thujahäck (som växt sig liiite för hög).

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *