Lucka nr 22 – Krans av boksidor

Jag fick sidor kvar efter jag gjort min bokgran så jag började riva ut sidor och forma dem till strutar.

papperspysselJag bestämde mig för att ge mina strutar lite mönster på kanterna så stansade två av sidorna. Konerna hjälpte mig att ge alla strutar samma storlek.

pappstrutJag klippte av lite av boksidan för att få bort överflödigt papper. Boksidan lindades runt struten och sedan strök jag lite lim på kanten. Panduros snabbtorkade lim var verkligen helt perfekt till detta! Struten limmades ihop på direkten.

krans av bokpapperEfter ett tag verkade jag ha tillräckligt många. Det var dags att börja limma ihop strutarna. Det gjorde jag genom att stryka lim på långsidan och limma ihop två strutar i taget. Därefter stansade jag ut en rund cirkel i kartong och limmade fast hela kransen på den. Om kransen ska hängas upp på väggen kan det vara smart att göra ett hål i kartongen och trä ett snöre genom den. Innan kartongen limmas fast (undrar varför jag lite då och då ska komma på det där i efterhand?)

krans av pappersstrutarPå Syfestivalen i höstas hade jag köpt en dies i form av julstjärna. Den använde jag för att få ut lite matchande blommor. I mitten av dem limmade jag fast halvpärlor.

 

 

 

 

One thought on “Lucka nr 22 – Krans av boksidor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *