Lucka nr 21 – Snöbollar av garn

Dessa snöbollar smälter garanterat inte inomhus! Lite kladdigt att göra är det dock.

Du behöver:

  • Garn
  • Lim uppblandat med vatten
  • Ballong

ballong

Doppa garnet i limvattnet och linda garnet runt ballongen. Jag blötte upp lite garn i taget.

garnlindad ballongFortsätt tills du är nöjd och klipp sedan av garnet och låt limmet torka.

garnprojektSmäll ballongen. Resultatet blev inte riktigt som jag tänkt mig, en del av garnet var fastlimmat mot ballongen. Men med en nål kunde jag lirka lite med garnet så det tog en rund form igen.

bollar av garnMina bollar blev dock väldigt mjuka. Kanske skulle det ha blivit bättre med någon annan typ av lim (jag använde Panduros quick glue).

snöbollar av garnMina bollar hamnade i fönstret, upphängda i fisklina. Jag hade gärna velat få tag i riktigt små ballongen, så jag kunnat göra mindre bollar. I så fall hade jag lindat garnet tätare runt ballongen. När ballongen var smälld skulle jag stuckit in en lampa från en ljusslinga i den och gjort fler, så varje liten lampa fick en egen garnboll. Skapelsen skulle användas som dekoration på exempelvis bordet.

 

 

 

3 thoughts on “Lucka nr 21 – Snöbollar av garn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *