Lucka nr 16 – Gör en origamigran

Jag fick papper över från mina origamiänglar så jag bestämde mig för att vika en matchande gran till dem.

Du behöver:

  • 2 st 3,5″ grönt papper
  • 1 st 6″ grönt papper
  • 1 st 8″ grönt papper
  • 1 st 6″ brunt papper

Så viker du granen:

origamigranGör steg 1-6 på bilden ovan på 1 st av 3,5″, 6″ och 8″. För bästa resultat ska pappret vara mönstrat på båda sidorna!

Så viker du grantoppen och stammen:

origamigran1bFör grantoppen gör du steg 1-3 med den andra 3,5″-pappret
För granstammen gör du steg 1-6.

Det bästa resultatet blir om delarna limmas ihop. Stammen kan behöva lite extra lim i botten så den håller formen som på bild nr 6 här ovan.

gran origami

 

Vill man pilla lite extra kan man ju limma fast pärlor på granen, så blir den pyntad med julgranskulor!

 

3 thoughts on “Lucka nr 16 – Gör en origamigran

  1. Alex! Du borde göra en pysselbok. Typ “julpyssel – 24 pyssel ända fram till jul” (fast kanske redan finns sånna…?!). Gärna barnvänliga julpyssel för den hopplöst opyssliga mamman (ja, jag tänker på mig själv inför framtiden). Du är så himla kreativ och duktig! Man kan skicka in bokförslag till förlag och kolla om intresse finns. Kram på dig!

    • Hihi, jag har faktiskt tänkt tanken på något sådant! Försöker även numera tänka på vad som kan passa sig för barnpyssel (har börjat tagga en del inlägg med barnpyssel för att samla dem bättre). Nån dag ska jag ta tag i att höra av mig till ett förlag 🙂

  2. Do it! Jag hörde av mig till ett förlag med en läroboksidé jag har och de var snabba på att svara. Har dock inte blivit ngt av det eftersom jag har haft fullt upp.får se vad som händer i framtiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *