Lucka nr 15 – Gör en mossgran

Idag blir det ett nytt mossprojekt! Materialkostnaden till detta pynt är praktiskt taget 0 kr (alltid trevligt!)

pyssel med tidningspapperJag formade tidningspapper till ett träd och plastade in den. På det sättet är det lättare att få tidningspappret att behålla formen och det står emot fukten, vilket är bra då den ska stå utomhus.

mossgranMed sytråd surrade jag fast mossa.

mossträdLägg ett större stycke mossa runt botten, det blir svårt annars att lyckas surra fast småbitar av mossa här.

Jag tog en pinne från trädgården och stack in i botten på mossgranen. Denna sattes sedan ner i en zinkbalja som var fylld med jord. Jorden täcktes med mossa och sedan var det bara att dekorera lite lätt.

mossgran

 

 

 

2 thoughts on “Lucka nr 15 – Gör en mossgran

  1. Jag är alldeles för dålig på pynt till trädgården. Försökte mig på att göra en krans men fick inte till det direkt och när jag skulle sätta mig och göra färdigt den i dag hade lingonriset torkat… Så det slutade med att jag kastade den. Trist, men något har jag väl lärt mig till nästa år.

    • Nästa år, lägg ut materialet utomhus och under tak! Jag har upptäckt att om det ligger torrt och svalt/kallt så håller det sig många gånger finfint 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *