Lucka nr 14 – Girlang av ris

Något som jag tycker är fint i vintertid är att göra en girlang med ris och fästa det på trappräcket.

Det vanligaste skulle jag tro är att göra en girlang av granris men jag bestämde mig för att återvinna material efter att i höstas toppat våra thujahäckar. Grenarna har fått ligga inne i vårt trädgårdsförråd och tursamt nog har de hållit sig gröna och fina!

thujagrenarDet som behövs är:

  • Ris
  • Snöre
  • Blomstertråd
  • Sax, sekatör och avbitartång

bukett av thuja

Först började jag med att mäta hur mycket snöre som behövdes. Jag klippte till lite extra så jag skulle ha något att binda fast det med på räcket.

Jag klippte till små bitar av thuja och höll ihop dem till små buketter. Dessa surrades fast på snöret med blomstertråden. Metalltråden fick följa med hela vägen, med andra ord klippte jag av den först när jag kom till slutet av girlangen. Buketterna försökte jag lägga så varannan pekade åt vänster, varannan åt höger. Detta för att ge en tätare, bredare girlang.

girlang på trappräckeDet såg lite mysigare ut förra helgen, då det snöade och lite snö la sig på riset! Jag har även surrat fast den lite extra, annars flyttar vinden på den.

Nu har vi ganska mycket thujahäckar så riset räcker till mer! Jag har redan fått två längre bitar på plats på vårt staket, vid vår garageinfart.

pynta staketDenna girlang är smalare än på trappräcket. Anledningen är att den dels ska vara lite lättare men även att riset ska kunna räcka till hela staketet. Det blev även ett snöre med rönnbär!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *