Lucka nr 13 – Julgran av toarullar

Pysselmaterial behöver inte kosta mycket, en del är praktiskt taget gratis! Exempelvis toarullar. Normalt sett slänger man dem, varför inte istället skapa något av dem? Om man har många kan man göra en julgran.

toarulleLimma ihop en nivå i taget.

limma toarulleLimma sedan ihop alla plan.

pyramid toarullar

Min gran består av 7 nivåer, och det gick då åt 28 rullar. Jag ville även ha en stam på min gran så för att få den centrerad under granen blev den 4 rullar bred.

Nu är det dags att ta fram målarfärgen! Jag tog det jag hade hemma, vilket råkade bli grön textilfärg. Men det fungerade! Stammen målades med brun allmogefärg.

julgran toarullarSå här blev resultatet som nu pryder vår tv-bokhylla. Julgranskulorna har jag knutit fast med sytråd. Det var lite pilligt och eventuellt blir det enklare att göra detta moment innan de olika planen limmas ihop (vilket betyder att man även måste måla den lite tidigare).

Ett enklare alternativ är att ta snäppet större julgranskulor och bara stoppa in dem i rullarna. Vi har katter så på grund av dem ville jag fästa kulorna.

 

 

 

3 thoughts on “Lucka nr 13 – Julgran av toarullar

 1. Jättefint!! Får lägga den på minnet och samla på mig toarullar till nästa jul. Hinner nog inte både samla och göra innan årets jul 🙂
  Trevlig helg!! //Petra

 2. Vilken härlig adventskalender du har på bloggen!!
  Jag har med din gran av toarullar på hemsidan som tips på juligt återbruk, får jag ha det? Kolla gärna på aterbruksmassanilinkoping.nu för att se hur det ser ut. Om du vill att jag tar bort den gör jag det så klart direkt.

  God Jul!
  /Emma

  • Vad kul Emma att du gillade min julgran 🙂 Du får gärna dela min bild men länka gärna tillbaka till detta inlägg där jag beskriver hur man gör det. God jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *