Lucka nr 10 – Fixa en fin nötkorg

Julnötterna är inköpta men de saknade något juligt att ligga i. Jag har några korgar men det känns lite trist att bara hälla ner nötterna i dem. Så jag bestämde mig för att sy ett litet fodral till korgen.

vaxdukJulduken till köksbordet behövde kortas ner då vi inte längre använder iläggsskivan. Jag ritade av botten på korgen och mätte höjden och omkretsen på korgen.

sy i vaxdukJag började med att nåla ihop botten med det som skulle bli sidorna på påsen eller vad man nu ska kalla den.

nålad vaxdukKorgen lutar utåt så för att få ihop det bra nedtill gjorde jag en del veck. Därefter sydde jag ihop delarna.

korgfodralHögst upp ville jag ha lite rejält rynk så det blev väldigt många veck att nåla fast!

nötkorgSådär! Den matchar riktigt bra bordduken på matsalsbordet! Jag blev riktigt glad att Strömma, garn och tygaffären inte långt från oss, hade kvar den här duken i år igen. Båda dukarna är faktiskt vaxduk.

 

 

 

 

 

One thought on “Lucka nr 10 – Fixa en fin nötkorg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *