Vi överlevde montering av Ikea-möbel

En kompis sa till mig för några dagar sedan att klarar man av att montera en Ikea-möbel ihop, då fixar man ett äktenskap. Okej, nu är vi inte gifta än, sambon och jag men det ser ju ljust ut för vi överlevde helgen. Det känns lite otroligt men vi lyckades hålla humöret uppe!

måla gipsväggEfter tre lager färg var vi nöjda med väggen! Listen mot taket spikades fast och vi kunde sedan äntligen börja montera! Det tog hela lördagen… Ikea har monteringsservice. I efterhand ångrar vi att vi inte tog en offert på det för det var verkligen stor del av dagen som gick åt till det här! Och då hade vi även en kompis som kom och hjälpte till.

montera tv beståDetta var det som tog längst tid. Få ihop tv-delen och få tv’n på plats. Att få ordning på kanalerna och bild tog också lite tid…

Ikea beståDet börjar ta form! Nu är bottengrunden helt på plats och delarna står exakt där vi vill ha dem (lite utrymme blir det på kanterna) Dags att bygga vidare på höjden.

Bestå bokhyllaNu är det “bara” kvar att montera luckorna.

Tvmöbel Ikea bestå upplevaFärdiga! Vi får dock gå och finjustera luckorna lite granna. De flesta filmerna har flyttat in och vi kan konstatera att vi nu har möjlighet att köpa lite mer filmer och serier. De öppna hyllplanen under tv’n ska vi köpa andra luckor till, där blev det lite fel när vi plockade ihop möbeln på Ikea. Möbeln är från sortimentet Bestå och även tv, ljudsystem och blueray är köpt via Ikea (Uppleva). Det var anledningen till att vi valde Ikea: helhetslösningen och sambon ville ha en inbyggd tv.

 

 

 

 

 

One thought on “Vi överlevde montering av Ikea-möbel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *