River för att kunna bygga upp på nytt

Nu har vi kört igång ett nytt renoveringsprojekt här hemma! Om ni tror det är enkelt att köpa ny tv-möbel och tv så har ni fel!

tegelvägg inomhusVi har inte haft optimal möblering vid vår tv. Tvbänken är för bred, det har bara fått plats en stor bokhylla på ena sidan. Vi gillar att köpa filmer och serier och utrymmet tog snabbt slut. Nu har vi köpt ny möbel (och ny tv) men det var inte bara att ställa den på plats. Tegelväggen ska ner…

riva tegelväggTegelstenarna är bara dekoration men seriöst, kunde de inte ha gjort det snyggare?! På avstånd ser det ok ut men tittar man närmre ser man att det är mycket luft mellan stenarna.

Tegelstenarna satt på gipsskiva så ganska snabbt insåg vi att hela gipsskivan var tvungen att komma ner.

riva väggEn liten bit på väg… Men det är väl ingen vits att spara skivorna på mitten? Det är säkert bara gipsskivor det med. Hoppas vi…

renovera tvrumUnderbara tapeter! Eller kanske inte… Som ni ser har vi möjlighet att öppna upp en dörr här (just nu leder den in i en garderob/städskrubb) men någon gång i framtiden vill vi kanske förändra lite!

Tack och lov hade sambons pappa och styvbror möjlighet att hjälpa oss få hem nya gipsskivor igår! De är lite otympliga. 120 cm breda, men 250 cm långa. Det blev tre stycken och två av dem fick vi kapa. Att kapa gipsskivor är enkelt. Det är bara att skära igenom pappen på ena sidan och sedan lägga lite tyngd på biten som ska av. Den bryts lätt.

Att få gipsskivorna på plats var däremot lite omständigt. Försök själv bära en 2,5m lång skiva som absolut inte får brytas av eller skadas! Väggen är 2,53m så det var ju inte heller bara att “slänga” upp den.

gipsskivor monteraSå nu har vi rivit vägg och byggt upp en ny! På kanterna har vi (sedan jag tog bilden) silikonat – och bra blev det också! Alla skruvhål har spacklats igen och samma sak över skarven mellan två gipsskivor. Nu ska det torka och sedan är det dags att måla! Intressant hur mycket jobb vi lägger ner på denna vägg för att sedan dölja den…

Om allt rullar på bra kan vi nog ställa nya möbeln på plats på fredag! Längtar. Det kommer bli så fantastiskt bra.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *