Billigt och miljövänligt julgransglitter?

Glitter i granen är visserligen fint men har du katt är det inte bra, det kan rent av vara livsfarligt för djuret! Förra året löste jag det genom att göra en girlang av presentpapper och sy vimplar i julfärger. Det finns ett alternativ till: trä rönnbär på tråd.

rönnbär på trådFör ett par veckor sedan plockade jag på mig en massa rönnbär. Dessa har jag börjat trä upp på kraftig sytråd. Sedan ligger de och torkar till så om jag känner för det kan jag hänga upp det i granen. Men eventuellt har jag en annan plan… Vad det är får ni vänta till december och se!

Jag ska erkänna att jag bara har fixat ett långt snöre av rönnbär på tråd, jag ska göra fler. Det har dock visat sig att rönnbären klarar sig alldeles utmärkt i glassburken på vår uteplats tills jag har lust och tid att trä fler rönnbär på tråd! Så har du rönnbär som fortfarande är fina, passa på att plocka hem ett gäng med klasar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *