Stickad sjal efter eget mönster

Jag har börjat få smak på att sticka sjalar. Det finns jättemånga olika mönster där ute men varför inte hitta på ett eget? Hur svårt ska det vara liksom?

stickad spets

Spetsmönstret har jag tagit ur ett mönsterhäfte jag har här hemma men tror jag ska ändra lite i mönstret nästa gång. Spetsen är stickad i ett garn som heter Vitesse från Schachenmayr. När jag upptäckte att mitt Mallorca-garn från Yarn-Paradise fångade upp den orange färgen perfekt så var jag bara tvungen att testa att sticka en sjal.

Jag fotade sjalen både före och efter blockning. Till vänster är innan jag blött sjalen och spänt upp den med nålar, till höger efteråt. Det blir lite skillnad i storlek, men inte fullt så stor skillnad som det blir med pyttipannasjalen.

stickad sjal

stickad sjal1cJag spände inte ut spetsen så mycket då jag tyckte den gjorde sig bäst som den var, men hålmönstret ovanför bladen ville jag få mer framträdande och även de små bågarna i bladens underkant. Den sista biten gick det åt lite extra många nålar till…

sjal med bladmönsterSjalen är till salu om någon är intresserad. Kanske julklapp till någon bekant?

 

One thought on “Stickad sjal efter eget mönster

  1. Hmm… jag skulle tycka att det var ungefär lika svårt som att åka till månen, eller nåt. Men det är ju uppenbarligen olika… *S*

    Jätteduktig är du och fint blir det!

    Ha en bra helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *